Pentru a fii in forma in sezonul de vara, alegeti dieta cu lamaie care este ideala pentru o pierdere in greutate sanatoasa.
Care sunt regulile de baza ale dietei de lamaie?
Toate problemele asociate cu obezitatea sunt rezultatul de insuficienta functionala a sistemului digestiv care impiedica organismul sa ia toti nutrientii de care are nevoie pentru o digestie buna.
Dietele traditionale, bazate pe foame, doar agraveaza problema. Incercarea de a pierde in greutate priveaza corpul de energia necesara. Apare senzatie de letargie, depresie, si, ca urmare, si o intarziere a metabolismului. Rezultatul tuturor acestor lucruri nu este pierderea in greutate, ci excesul de greutate.
Noua metoda, dezvoltata de experti, include restrictii grave in produsele alimentare. Odata cu tinere dietei cu lamaie, trebuie sa ramanem la un regim alimentar normal. Un produs principal este cu adevarat lamaia – sucul ei, carnea si coaja.
S-a demonstrat ca fructele citrice normalizeaza absorbtia de substante nutritive si metabolismul. Lamaia are un continut sporit de acid citric in comparatie cu alte boabe. Si anume, poate promova digestia, sa intre in reactie cu enzimele si elibereaza toxinele din organism.
Se crede ca utilizarea de lamai reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat.

Aceasta dieta are si dezavantajele sale (dar ele sunt relativ putine):
• nu este potrivita pentru persoanele cu aciditate mare, deoarece exista un risc de arsuri la stomac sau ulcer.
• Nu evitati exercitiile fizice.
Iata 7 reguli ale dietei cu lamaie:
1. In fiecare dimineata, beti suc de lamaie diluat cu apa fierbinte. Daca nu aveti un storcator de fructe, strangeti cu mana cateva felii de lamaie intr-un pahar de apa fierbinte.
2. Mancati fructe si legume de 4-5 ori pe zi. Nu este neaparat necesar sa mancati multe dintr-o data. Un mar sau un morcov, de exemplu, sunt suficiente. Impreuna cu fructe, mancati 2-3 nuci – proteinele din ele va ajuta organismul sa absoarba zaharul continut in fructe.
3. Adaugati la supe si salate coaja de lamaie fin maruntita. La carne si peste se poate aduga suc de lamaie in timpul gatitului.
4. Incercati sa folositi mai putin zahar. Amintiti-va ca acesta este continut si in mai multe produse care nu au un gust dulce: orez alb, cartofi, paine alba, porumb.
5. Nu renuntati la grasimi in dieta dvs. Cresterea gradului de utilizare a pestelui care contin omega-3 si omega-6 acizi grasi. Evitati utilizarea de paste si carne rosie.
6. Renuntati la alimentele prelucrate si la conserve, incercati sa mancati numai produse proaspete.
7. Mancati regulat, cu pauze de 3-4 ore. Luati-va timp si mestecati alimentele cu atentie. In cazul in care, dupa masa de pranz inca va mai este foame, asteptati 20 minute: Creierul vostru nu este capabil de a procesa informatiile si sa trimita organismului un semnal ca sunteti deja plin.